kopBrit dierenvoeding

STAMBOMEN

U kan bij Belgian Cat Club vzw stambomen aanvragen voor uw kittens, als u deze aanvraagt voor de kittens de leeftijd van 4 maanden bereikt hebben. Om stambomen te kunnen aanvragen, dient u een bij Belgian Cat Club geregistreerde catterynaam te hebben.
Stambomen worden afgegeven voor erkende rassen en kleuren en toegestane kruisingen. In alle andere gevallen worden Experimentele Stambomen afgegeven.
U dient bij de aanvraag uiteraard de volledig, duidelijk ingevulde stamboomaanvraag (pdf) te voegen, samen met het dekbewijs (pdf) en duidelijke, volledige copies van beide ouders en eventueel extra documenten (testen, foto's, ...).
Deze stuurt u naar BelCat vzw - Eikenlaan 43 - 2980 Zoersel.
De aanvraag kan ook via Internet. U vindt hier een aanvraagformulier. Ev. extra informatie (testen, foto's, ...) en copies van beide ouders stuurt u in aparte mail als attachment. De gescande copies en ev. foto's van de kittens kunnen behoorlijk groot uitvallen en voor problemen zorgen als deze via de site worden verstuurd.
Stuur alles (ev. in meerdere mailtjes) naar stamboek@belcat.be.

De stambomen worden zo snel mogelijk gemaakt, en worden verstuurd zodra de betaling (11 € per stamboom bij verzending binnen België, 13 € per stamboom bij verzending buiten België) bij ons aangekomen is.
In sommige gevallen - vlak voor een kattenshow van BelCat of als we in vakantie zijn - kan dit enige vertraging oplopen.
Wacht niet te lang maar contacteer ons even (stamboek@belcat.be) als u vindt dat uw stambomen te lang wegblijven.
U ontvangt geplastifieerde stambomen in kleur, en via mail (als u een email adres opgegeven heeft) copies in PDF formaat. Deze zijn makkelijk door te mailen, te lezen en af te drukken. Hierop staat wel de vermelding "COPY".

Iedereen maakt fouten. Indien een stamboom hermaakt moet worden omdat u een fout gemaakt heeft, dan kost het hermaken 6 €.
Indien wij een fout gemaakt hebben, laat u dit ons zo snel mogelijk weten, en wij sturen u een verbeterd exemplaar, uiteraard gratis.

Dit is de voorkant van onze stambomen (met vermelding "Niet voor fok"), hier vindt u de achterkant zonder en met foto.

Indien u de vermelding "Not for breeding - Niet voor fok" op de stamboom wenst, dan kan u dit vermelden op de stamboomaanvraag. Deze vermelding komt dwars over de voorouders, zodanig dat de gegevens van de voorouders nog steeds leesbaar zijn.

Indien de kittens gechipt zijn en u geeft de chipnummers op bij de aanvraag, komt het chipnummer op de stamboom.

Indien de ouders getest zijn voor HCM en/of PKD, dan kan u copies van de testen meesturen. De resultaten komen (op de achterkant) van de stamboom.
Indien de grootouders getest zijn, kan dit ook op de stamboom vermeld worden, als u de testen meestuurt.
Als u stambomen aanvraagt voor kittens waarvan beide ouders recent (< 2 jaar) getest zijn op HCM en/of PKD, krijgt u een korting van 1 euro per stamboom. Deze korting kan u verrekenen bij uw volgende stamboomaanvraag (of andere uitgave voor BelCat). Op deze manier trachten wij een kleine bijdrage te leveren om fokkers bewust te maken van het belang van het testen op deze twee levensverkortende erfelijke afwijkingen.
Overzicht korting stambomen.

Indien u mooie, duidelijke foto's van elk kitten apart meestuurt (of liever doormailt - stamboek@belcat.be), liefst zo recent mogelijk, met duidelijk welke foto bij welk kitten hoort, zetten wij dit ook op de stamboom.

Dit is een voorbeeld van een mooie, duidelijke foto, die we met plezier op de stamboom zetten. Deze foto is niet duidelijk en niet recent. Dit plaatsen we liefst niet op de stamboom.

Wat staat er op het stamboomnummer?
BCC BRI.170815-02
BCC is de afkorting van de vereniging.
De drie volgende letters is een afkorting van het ras, waar mogelijk gelijk aan de EMS code:

Vervolgens komt de geboortedatum (170815 --> 15 augustus 2017) en vervolgens een volgnummer.

Al uw vragen heeft in verband met stambomen kan u deze mailen naar stamboek@belcat.be of telefonisch (liefst na 17 uur) op 03 481 90 21

Terug