kopBrit dierenvoeding

Wat doen wij?

Ledenadministatie

U kan lid worden van onze vereniging. U kan zich aanmelden via ons on-line formulier of via een gewoon formulier.
Zodra uw aanvraag goedgekeurd is en wij uw betaling van uw lidgeld ontvangen hebben, kan u gebruik maken van onze diensten. U ontvangt dan uw lidkaart, een infopakket en eventueel uw catteryregistratie via de post.
Indien u wenst te fokken met uw katten en stambomen wenst aan te vragen, dan dient u een cattery te registreren. De catterynaam die u wenst, dient uniek te zijn (minstens 3 letters verschillend van een bestaande catterynaam). Niettegenstaande wij een controle hierop doen, bent u hier verantwoordelijk voor. Zoek even op b.v. Google of uw gewenste catterynaam reeds bestaat. Geef bij aanvraag van een nieuwe catterynaam steeds een 2e en 3e keuze op. Ingeval uw gewenste catterynaam reeds bestaat of niet geschikt is, dan registreren wij uw 2e of 3e keuze.
Indien u reeds een bestaande catterynaam heeft (geregistreerd bij een andere vereniging), dan dient u deze bij ons te laten registreren (transfert) voor u stambomen kan aanvragen.
Indien u een eigen website heeft, dan plaatsen wij een banner van uw site op onze site.

Kittenbemiddeling

Bij onze kittenbemiddeling kan u te verwachten en reeds geboren nestjes aanmelden. Deze gegevens komen op onze website, in ons magazine en zijn bekend bij de mensen die de kittenbemiddeling waarnemen. Ook volwassen te herplaatsen katten kan u opgeven bij de kittenbemiddeling. Ook zij worden op de site vermeld en in ons magazine.
Heeft u een dekkater die buitendekkingen geeft, dan kan u die op de dekkaterlijst laten plaatsen. De dekkaterlijst komt ook op onze website en in het magazine.
U kan ons steeds foto's opsturen van de kittens, de ouders, de te plaatsen kat of de dekkater.

Stambomen

Belgian Cat Club registreert - indien gewenst - uw kittens in ons stamboek. U krijgt hiervan een stamboom toegestuurd. Stambomen dienen aangevraagd te worden voor de kittens 4 maanden oud geworden zijn. Er kan desgewenst gewacht worden met het afdrukken van de stambomen als b.v. de kleur nog niet zeker is, maar de aanvraag dient wel binnen de 4 maand bij ons te zijn.
Op de stamboom kunnen - buiten de gegevens van beide ouders - nog een aantal extra gegevens geplaatst worden. Als de kittens gechipt zijn, kan het chipnummer bij op de stamboom. Testen van de ouders kunnen bij op de stamboom en op de achterkant is nog plaats voor een mooie foto van het kitten.
Hier vindt u meer uitleg over de stambomen.
Overzicht korting stambomen

Help & infolijn

Zowat iedereen - liefhebber, beginnende of gevorderde fokker of show-er, koper of verkoper - komt wel eens met een vraag of een probleem te zitten. Hoewel we ook niet alles weten, zullen we steeds trachten uw vraag of probleem zo snel en correct mogelijk te beantwoorden of op te lossen, of uw vraag door te sturen naar iemand die er mogelijk wel een antwoord op weet. U kan de help- en infolijn zowel per mail als telefonisch bereiken.

Website

Via onze website verspreiden we een heleboel informatie over de kat. We trachten zoveel mogelijk aspecten van de kat op onze site te zetten, zodat die voor iedereen interessant wordt. Via de website kan u ook gebruik maken van een heleboel diensten (stamboek, kittenbemiddeling, ....)

Shows

Wij zouden graag 2 kattenshows per jaar organiseren. De leden genieten van korting, zowel bij het inschrijven op onze shows als aan de inkom.

Lezingen

Lezingen door specialisten staan op ons toekomstig lijstje om te organiseren. Denken we b.v. aan onderwerpen als gezondheid, de wet, rassen, .... dan zijn we er van overtuigd dat hier liefhebbers voor te vinden zijn.
Top