kopBrit dierenvoeding
http://images.ucomics.com/comics/ga/2020/ga200812.gif
Bron: © http://images.ucomics.com/comics/ga/2020/ga200812.gif

De Kat

Katten zijn wel taaie beesten, maar ze hebben geen 9 levens. Net als elk zoogdier is hun leven en gezondheid constant in gevaar. Aan ons om te trachten hun leventje zo comfortabel en lang mogelijk te maken.
Katten kunnen het slachtoffer worden van een trauma, vergiftiging, aangeboren en/of erfelijke afwijkingen, parasieten, bacteriële infecties en virusinfecties. Bij elk van deze problemen is het steeds de dierenarts die geraadpleegd moet worden, wat meer uitleg vindt u weldra in ons hoofdstuk "Gezondheid".

Sinds het ontstaan van de kattenliefhebberij onderneemt met pogingen om katten - aan de hand van hun uitzicht en eigenschappen - in te delen in "rassen" en "variëteiten". Onder "Rassen" vindt u hierover meer uitleg.

Handige tips en weetjes over de kat (en de dagelijkse Garfield) komen weldra onder "Weetjes".

Dat een naaktkat een andere verzorging nodig heeft dan een langhaar zal wel vanzelfsprekend zijn. Onder "Verzorging" hopen we weldra tips van specialisten te kunnen zetten voor de algemene verzorging van uw kat.

Vooral voor fokkers, maar ook voor kattenliefhebbers, is de constant veranderende wetgeving over onze huisdieren zeer dikwijls een groot vraagteken. Hopelijk kan ons hoofdstuk "De wet" wat klaarheid scheppen.